12 lucruri pe care nu știai că le poate face corpul tău

Corpul uman este un lucru uimitor și poate face atâtea lucruri despre care probabil nici nu știați. Unele lucruri pe care nu le cunoșteați despre corp sunt:

  • Tratează arsurile de stomac fără medicamente
  • Pupilele se dilată când sunteți îndrăgostiți

Organismul se poate vindeca singur în mod natural în unele cazuri și vă poate împiedica să vă simțiți rău în anumite moduri.

12 lucruri pe care nu le știați că le poate face corpul

1. Ochii pot spune dacă vă este prea frig.

Atunci când corpului îi este frig și apare hipotermia, vasele de sânge din ochii dvs. se contractă încercând să economisească energie, respectiv, puteți orbi temporar.

2. Veți auzi foarte bine dacă veți îndrepta urechea stângă spre persoana care vorbește.

Urechea dreaptă este mai bună pentru urmărirea discuțiilor active, iar auzul foarte bun depinde de ceea ce încercați să auziți.

3. Veți trata arsurile de stomac fără medicamente dacă veți dormiți pe partea stângă.

Cercetările arată că, dacă dormiți pe partea stângă, sunteți mai puțin dispus să suferiți de un stomac acid, deoarece esofagul și stomacul sunt legate împreună printr-un unghi. Dacă vă culcați pe partea dreaptă, stomacul va fi mai sus decât esofagul, ceea ce va permite acidului din stomac să se ridice în gât. Dacă vă culcați pe partea dreaptă, stomacul va fi mai jos.

4. Vă puteți schimba pielea ca șarpele.

Pielea poate să se usuce foarte mult, mai ales pe picioare. Există produse pentru îndepărtarea în siguranță a primului strat de piele de pe picioare, astfel încât să puteți avea piele nouă.

5. Sistemul dvs. digestiv vă poate da super puteri.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă și aveți nevoie de o doză de putere pentru a vă salva viața sau viața unei alte persoane, sistemul dvs. nervos se activează și se produce adrenalină, ceea ce determină accelerarea ritmului cardiac, creșterea respirației, dilatarea pupilelor și blocarea sistemului digestiv. Acest lucru face ca toți mușchii să se contracte cu o forță incredibilă. Se blochează pentru puțin timp, pentru a vă oferi super puteri.

6. Corpul poate prezice vremea.

Mulți oameni pot simți că va ploua dacă au dureri de articulații. Când o furtună se apropie presiunea atmosferică scade, iar lichidul din articulați poate crea presiune. Durerea ține adesea până când furtuna trece și presiunea atmosferică revine la normal. Mulți pacienți care suferă de migrene pot spune când vor avea loc schimbări bruște de temperatură. Atunci când temperatura scade sau crește brusc, pot avea loc dezechilibru chimic în creier, cum ar fi eliberarea de serotonină. Aceasta este una dintre principalele cauze ale migrenei.

7. Pupilele pot arăta adevăratele sentimente.

Pupilele se dilată atunci când vedeți pe cineva de care sunteți îndrăgostiți. Când priviți pe cineva pe care îl iubiți, este afectat sistemul nervos simpatic și pupilele se dilată.

8. Dacă urmează să simțiți o durere, cum ar fi o injecție, trebuie să tușiți puțin.

Acest lucru va scădea puțin durerea. Tusea scade semnalele durerii la nivelul creierului, ceea ce face să o simțiți mai puțin.

9. Mulți oameni au nasul înfundat.

Există, însă, un truc pe care corpul îl poate face pentru curățarea căilor nazale. Ridicați limba în sus și apăsați-o împotriva cerului gurii și concomitent apăsați cu degetul zona dintre sprâncene. Acest lucru provoacă osul din nas să se miște înainte și înapoi, ceea ce va slăbi pasajul nazal și va elimina sinusurile în aproximativ 20 de secunde.

10. Folosirea gheții pentru durerea dentară pare a fi un remediu firesc.

Dacă frecați cubul de gheață pe zona dintre degetul mare și degetul arătător, va ușura durerea dintelui. Motivul este că pasajele neuronale care se află în forma „V” dintre degetul mare și degetul arătător stopează durerea să ajungă la fața dumneavoastră.

11. Când o persoană se sperie, inima începe să bată foarte repede.

Dacă suflați pe degetul mare, puteți calma bătăile rapide ale inimii. Acest lucru se întâmplă deoarece există un nerv care controlează bătăile inimii și este controlat de respirație.

12. Simțul mirosului se comportă ca o mașină a timpului.

Acest lucru se întâmplă, deoarece partea creierului care este responsabilă pentru miros este localizată în același loc cu partea creierului care este responsabilă pentru memorie și emoții. De aceea, când mirosiți ceva din trecut, vă gândiți la amintirile asociate cu el.

Descoperiți-vă corpul!