20.000 euro pentru medicii eroi din Timiș care luptă cu coronavirusul, după o acțiune a Rotary Cetate Timișoara

Rotary Cetate Timișoara și compania de transport și logistică Fartud au lansat o acțiuned de suport pentru Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara și pentru medicii de familie din județul Timiș.

Este votba de o sponsorizare de 20.000 de euro ca sprijin direct pentru cei care luptă direct cu pandemia de coronavirus. Jumătate din sumă a intrat în contul Asociației Doctor Victor Babeș din Timișoara, beneficiarul fiind Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, unitatea medicală desemnată să preia cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus și să facă testele de specialitate pentru cei suspecți de infectare, pentru vestul României.

Diferența, 10.000 de euro, au fost direcționați spre Asociația Timisiensis și spre proiectul ”Medici&Salvatori”.

Acest proiect vine în sprijinul celor 416 medici de familie din județul Timiș, care au nevoie de materiale și echipamente de specialitate.

”Este datoria noastră să fim alături de cei care duc greul acestei pandemii, cei care se preocupă de sănătatea noastră și care suportă riscuri majore în fiecare zi. Ca rotarieni, aceasta a fost dintotdeauna preocuparea noastră, să ajutăm și să ne implicăm acolo unde comunitatea are nevoie de noi” spune secretarul Clubului Rotary Cetate Timișoara, Werner Wolff, viitorul președinte al clubului în mandatul 2020-2021 și inițiatorul acestui proiect de sprijin.