7 rețete cu avocado pe care trebuie să le încerci acum – Ideale după Sărbători

1.TARTINĂ CU AVOCADO ȘI OU PENTRU MIC DEJUN

Aceste tartine cu avocado se pot servi atât ca mic dejun dar puteți să le serviți și ca un aperitiv atunci când aveți musafiri.

2.SALATĂ CU TON ȘI AVOCADO

Chiar dacă este o salată foarte consistentă și sățioasă, este foarte sănătoasă și perfectă ca mic dejun, pachețelul de la birou sau pentru masa de prânz. Salată de ton cu avocado poate fi servită cu pâine prăjită, ca umplutură pentru o tortilla, alături de crutoane sau biscuiți sărat.

3.SALATĂ CU CREVEȚI ȘI AVOCADO

Într-o tigaie puneți 1 lingură de ulei aromat cu chili și prăjiți pe ambele părți creveții, cam 3 minute. Lăsați să se răcescă. Într-un bol încăpător, rupeți sau tăiați salată. Tocați ceapă și adăugați-o la salată.

Procedați la fel cu avocado și cu creveții. Faceți un dressing din anșoa (pastă), ulei de măsline, sucul de lămâie, capere, piper. Turnați dressingul peste salată și presărați la final pătrunjel și chili. Amestecați.

Se servește cu bagheta proaspătă.

4.PASTE CU SOS DE AVOCADO

Dacă aveți la dispoziție doar 15 minute în care doriți să preparați o porție de mâncare sănătoasă pentru cei dragi, puteți încerca această rețetă mediteraneană de paste cu sos de avocado.

5.LIPIE CU AVOCADO

Lipia subțire este prietena oricărui picnic în natură. Surprindeți-vă prietenii cu o umplutură neobișnuită din felii de avocado, ardei gras, brânză și ceapă marinată!

6.AVOCADO PRĂJIT

Prăjiți feliile de avocado într-o cantitate mare de ulei. Scoateți gustarea pe un prosop de hârtie, să se absoarbă grăsimea în exces. Serviț-le cu orice sos picant.

7.ÎNGHEȚATĂ DIN AVOCADO

Această înghețată de casă cu avocado este genială din acest punct de vedere – în primul rând pentru că se face simplu și repede, fără aparat de înghețată sau amestecare periodică ca să nu facă ace de gheață la congelare.