Aceste câteva SFATURI de la fermieri, de care trebuie să ţii cont

Cum alegi cel mai bun PEPENE VERDE. Aceste  câteva SFATURI de la fermieri, de care trebuie să ţii cont

Pepenele, verde este fructul delocios, vedetă al verii. Pentru, a alege un pepene gustos şi copt este nevoie să ţii cont de câteva reguli.

Aceste câteva, reguli de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi un pepene verde:

1. Este , important să îi , verifici forma. Alege un pepene, cu formă uniformă, fără lovituri, tăieturi sau alte urme. În cazul în care fructul are umflături sau noduli, înseamnă că pepenele a fost, afectat de soare.

2. Sa-i verifici greutatea. Indiferent de mărimea lui, un pepene copt trebuie, să fie destul de greu pentru dimensiunea sa. Acest lucru indică faptul că este plin de apă, prin urmare, dulce şi bun.

3. Punctul de coacere. Pata, galbenă a pepenelui, din partea, opusă codiţei, trebuie să fie neapărat galbenă. Dacă este verde, sau albă, acest lucru indică , faptul că pepenele a fost cules prea repede şi nu este copt.

4. Testul, sunetului. Bate cu degetul în pepene, iar dacă se aude un sunet gol, în interior este perfect! Asta înseamnă că pepenele este copt.

5. Codiţa, trebuie să fie verde. Un pepene , cules de multe zile are codiţa, uscată. Lipsa cozii este, de asemenea, un indiciu , al prospeţimii. Alege pepenii care au coada încă verde pentru a avea siguranţa că nu este „trecut”.

6. Coaja. Un pepene copt nici ,prea mult, nici prea puţin nu ar trebui să aibă coaja moale sau zone moi pe suprafaţa lui. Acesta este un indiciu că fructul este prea copt.