Alertă meteo! ANM a anunțat cod portocaliu până la ora 12:00

Meteorologii au emis în această dimineață un cod portocaliu de vreme severă (mai exact vând puternic) în șapte județe din țară. Acest cod este valabil până la ora 12:00.

Alertă meteo! ANM a anunțat cod portocaliu până la ora 12:00

Conform ANM, primul cod portocaliu este pentru zonele de mute din județele Alba și Brașov. Se vor semnala, îndeosebi la peste 2000 m, vânt puternic cu viteze ce vor atinge la rafală 120…140 km/h.

Cod portocaliu este și în Caraș Severin, tot la peste 1800 de metri, dar și în județul Hunedoara. Și aici se vor semnala vânt extrem de puternic cu viteze de peste 140 km pe oră.

Și în județele Sibiu, Prahova, Argeș, Gorj și Vâlcea este valabil un cod portocaliu, tot la peste 1800 de metri, unde vânt la sufla la fel de puternic până la ora 12:00.

Există și o alertă de cod galben de vânt puternic valabilă tot până în jurul prânzului pentru următoarele zo

Un cod galben de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m este valabil în următoarele zone ale țării:

Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dă