Aparitie SF in Dambovita! Ce a gasit un taran pe ogorul lui

Gabriel Oncescu vrea sadea lovitura pe piata cu un produs spectaculos: cartoful mov care te poate vindeca inclusiv de boli incurabile! Pretul unui kilogram esteinsa de zece ori mai mare decat a cartofilor normali.

Romanii au simtul afacerilor, iar acum auprins si gustul unora mai putin obisnuite. Cum este cazul unui taran din Dambovita care, satul sa investeasca in pomicultura, si-a propus sa schimbe foaia si sa vina pe piata cu un produs de-adreptul inedit: cartoful mov!

Culoarea estedata de antocianina care se gaseste in fructele de padure, insa proprietatile acestei legume sunt cele care il fac si mai special, spune Gabriel Oncescu.

“Am platit 7.000 de euro pentru seminte, aduse din Peru, prin diversi intermediari. Cred ca sunt al doilea producator din Romania, insa dupa productie, este posibil safiu primul. Si asta pentru ca eu am scos patru tone de cartofi mov pe care urmeaza sa-i vand.

Scopul acestei afaceri nu a fost acela de a ma imbogati, ci pentru a aduce pe piata din Romania un produs care poate fifolosit ca leac pentru mai multe afectiuni, unele dintre ele incurabile”, a explicat Oncescu.