Când un copil spune „Tatăl Nostru” sau Îngerașul, casa se umple cu 12 îngeri!

Când un copil spune „Tatăl Nostru” sau Îngerașul, casa se umple cu 12 îngeri!

Atât de puternică este rugăciunea lui când străbate cerul! Iar copilul învățat pe calea Domnului în casa părinților lui (sub trei ani) are în el sclipirea si frumusetea lui Dumnezeu. Inocența lor, puritatea lor, curăția lor și finețea lor sufletească îi face să fie ca niște sfinți vii! (…) Părintele Calistrat Chifan

Daca intrebi un parinte cat de mult isi iubeste copilul, va raspunde, fara ezitare: „Mai mult decat orice pe lume” sau poate raspund „Aproape la fel de mult ca si pe Dumnezeu.” Pana aici e foarte bine. Daca ne iubim copiii, trebuie insa sa se vada si in faptele noastre, in educatia pe care le-o dam, in timpul pe care ni-l petrecem alaturi de ei.

Ieri, fetita mea de doi ani si jumatate se uita la cer si… zambea. Cand am intrebat-o de ce zambeste, mi-a aratat cu degetelul. „Uite, mami, acolo e ingerasul, imi face cu mana din nori… Il vezi?”

Mi-am amintit ca in vara, cand stateam in iarba, i-am spus ca acolo, in cer, locuieste „Doamne-Doamne”, ca acolo sunt si ingerasii si ne privesc, se bucura cand ne vad ca mergem la biserica, cand vad ca suntem buni si iubim pe toata lumea, cand vad ca dam jucariile tuturor, cand impartim cornul din mana cu alt copil, bat din palme cand ne impartasim… i-am explicat atunci ca Dumnezeu are grija de noi, iar ingerasii sunt mereu langa noi, oriunde mergem.

Nu credeam atunci ca intelege mare lucru dar… mi-am dat seama ca niciodata nu e prea devreme sa ii vorbim copilului despre Dumnezeu. Sa nu-i spunem niciodata copilului, asa cum aud deseori „Daca faci asa Dumnezeu nu te iubeste.” Consider ca spunandu-i asa, copilul in loc sa-si dezvolte iubirea si increderea in Dumnezeu, o sa ajunga sa asculte din teama poruncile Sale… sunt multi adulti care de frica sa nu-i „bata Dumnezeu” fac lucruri bune, dar in suflet nu le fac cu placere ci din… teama.

Sa nu uitam, dragi parinti, ca Dumnezeu este Iubire, El nu ne „bate”, noi ne batem singuri pentru ca au fost date niste Legi pe care nu le respectam… nu Dumnezeu e de vina pentru ca noi nu respectam poruncile Sale si, astfel, vin tot felul de necazuri in viata noastra.

Învață pe copil Calea lui Hristos și când va creste nu se va rătăci.