Cât costă ”masca creștină”, realizată special la o mânăstire în Dobrogea

Măicuțele de la un lăcaș de cult din Dobrogea au creat măști de protecție cu mesaj creștin, brodate cu ață în diferite culori. Cât costă și cum pot fi cumpărate. „Dacă tot trebuie să avem nasul și gura acoperite, atunci să purtăm măștile cu bucurie…”, spune maica stareță.

”Măști creștine”, realizate special la o mânăstire în Dobrogea

Măicuțele de la Lipnița, din județul Constanța, s-au gândit la o soluție pentru credincioși, pentru a se simți ocrotiți purtând măștile de protecție. Acestea au confecționat măști, cu înscrisuri bisericești, pe care vor ca oamenii să le poarte ”cu bucurie”.

Accesoriile sunt confecționate din bumbac și un material nețesut, așezate în două straturi, cu trei cute, după cum descriu chiar călugărițele. Măștile sunt reutilizabile putând fi spălate cu detergent ori săpun și călcate cu fierul de călcat cu abur pentru sterilizare. Prețul lor este standard: 10 lei.

Cât costă ”masca creștină”, realizată special la o mânăstire în Dobrogea
Măicuțele de la Lipnița au confecționat măști de protecție cu mesaje nisericești, în culorile tricolorului 

De asemenea, pentru un plus de emoție, acestea au brodate cu ață în diferite culori și mesaje bisericești: „Hristos a Înviat!“, „Cu noi este Dumnezeu!“, „Doamne ajută!“, „Iubeşte jertfindu-te!“, precum şi „Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă!“ în limba greacă.

„Să purtăm măștile cu bucurie”

Maica stareță Onufria Matei a transmis credincioșilor și un mesaj de încurajare pentru purtarea măștilor de protecție: „Hristos a Înviat! Dacă tot trebuie să avem nasul și gura acoperite, atunci să purtăm măștile cu bucurie…”

„Prin mila lui Dumnezeu am lucrat în atelierul mănăstirii noastre, cu toată dragostea şi compasiunea pentru cei aflaţi în suferinţa în aceste momente grele prin care trece ţara noastră, seturi de lenjerii de pat pe care le-am dăruit Spitalului Municipal Medgidia şi Spitalului Judeţean Constanţa. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu şi pe Preacurata Sa Maică să trimită poporului Său ajutor şi izbăvire din toată nevoia şi necazul!“