CEA MAI NOUĂ METODĂ DE ESCROCHERIE. ZECI DE ȚĂRANI DIN VASLUI, PĂCĂLIȚI DE O GAȘCĂ DE “ȘMECHERI” DIN BUCUREȘTI: “AU VENIT CU O MASINĂ, AU SPUS CĂ SUNT DE LA ENEL ȘI MI-AU CERUT SĂ LE ADUC O..” REACȚIA ENEL

Ca urmare a articolului publicat pe site-ul dumneavoastra, va transmitem urmatoarele, pentru care va rugam sa citati reprezentantii Enel.

De asemenea, pe viitor, cand aveti subiecte referitoare la compania Enel, puteti folosi aceasta adresa de email pentru a va putea oferi un punct de vedere oficial.

”Compania Enel nu tolerează și nu încurajează genul de practici menționate în materialele prezentate de dumneavoastră.

Furnizorii Enel cred într-o concurență deschisă și promovează corectitudinea, considerând piața liberă un instrument esențial pentru clienți.

Afirmațiile referitoare la activitatea partenerilor noștri din Vaslui vor fi tratate cu mare seriozitate.

Vom investiga cazul descris de dvs și vom lua toate măsurile necesare pentru clarificarea situației și pentru a ne asigura că procesul se desfășoară fără nereguli.

Referitor la procesul de contractare, am dori să precizăm că activarea contractelor se face în baza unei documentații ce cuprinde:

o copie după buletinul clientului și documentele care atestă dreptul de proprietate al respectivului client, contract de furnizare semnat de către client și cerere de schimbare a furnizorului.

Procesul de activare durează cel puțin 21 de zile, timp în care toate documentele sunt verificate, furnizorul anterior și distribuitorul sunt notificați, iar schimbarea este implementată odată ce toate procedurile sunt îndeplinite.”

Zeci de oameni din județul Vaslui s-au revoltat după ce au aflat că au fost victima unei înșelătorii din partea unor indivizi care s-au dat drept agenți ENEL, ca să facă rost de noi clienți.

Veniți de la București, au luat în vizor bătrâni de 75-85 ani, convingându-i să semneze noi contracte.

După ce și-au dat seama că au fost păcăliți, au sunat la 112, însă Poliția le-a reproșat că nu trebuia să semneze contractele.

„Sunt femeie de 70 de ani si m-am trezit escrocatã de acesti banditi. Au venit cu o masinã, mi-am notat numãrul, B-139-NEO, au spus cã sunt de la luminã, de la E-ON.

Au mers la contor, dupã care mi-au cerut sã le aduc o copie la buletin. Cât am stat în casã, ei au scris pe presul de la intrare, erau foarte grãbiti.

Au scris ceva pe contracte, însã au acoperit cu degetele firma pentru care fãcuserã contractele, am vãzut abia dupã aceea, ENEL.

Când m-am dus dupã ei si le-am strigat sã-mi anuleze, un tânãr mi-a scris în bãtaie de joc pe spatele contractului „Anulat”, dupã care au plecat în trombã din comunã”, spune o altă femeie de 70 de ani pentru vremeanoua.ro.