DE CE ESTE BINE SĂ NU RENUNȚĂM LA CONSUMUL CĂRNII DE PORC!

Pentru orice român, a consuma carne de porc e o adevărată binefacere. În ultima perioadă însă, tot mai multe persoane și-au îndreptat atenția către carnea de pui, curcan și pește și au lăsat porcul deoparte. Specialiștii spun însă că acest lucru face rău organismului, în primul rând pentru că îl privează de zinc. Iată de ce trebuie să consumăm carne de porc.

Menține funcționarea normală a splinei și a ficatului

Potrivit medicinii tradiționale chineze, orice preparat care conține carne de porc contribuie la buna funcționare a stomacului, rinichilor și splinei, iar constipația poate fi eliminate definitiv dacă veți consuma zeama în care a fiert 500 g carne de porc. De asemenea, a renunța la consumul cărnii de porc înseamnă a avea atât deficit de fier cât și de zinc.

Potrivit unei vechi rețete chinezești, femeile asiatice au tenul frumos pentru că mănâncă frecvent un preparat obținut astfel: 100 g carne macră de porc se fierbe timp de trei ore cu 100 g fructe de jojoba. Din acest amestec se consumă zilnic până când veți observa că pielea și-a revenit.

În plus, veți constata că și ridurile dispar. La rândul său, ficatul de porc are remarcabila calitate de a tonifia sângele și a îmbunătăți vederea, în timp ce rinichii de porc reduc edemele și calmează crizele de lumbago. Nu în ultimul rând, untura de porc hidratează și ajută la eliminarea toxinelor.

Felicia Iederă