Descoperirea momentului în Italia: testul pentru COVID-19 care îți dă rezultatul în doar opt minute

Soluția venită din Italia: două tipuri de teste, rezultate în maximum 30 de minute

Italienii au găsit însă o soluție pentru depistarea rapidă a celor contaminați. Clinica Villa Stuart, din Roma, propune două tipuri de teste pentru COVID-19, ambele cu rezultate foarte rapide, până în 30 de minute.

Cel mai rapid este testul de sânge, care se face printr-o ușoară înțepătură în deget. Rezultatul acestuia vine după opt minute. A doua variantă este un test care se realizează prin analiza salivei. Acesta se aplică doar persoanelor care au fost infectate în trecut cu noul coronavirus.

Testul prin salivă prezintă rezultatul în circa 20 de minute. Clinica Villa Stuart, unde în trecut s-au tratat mai mulți fotbaliști români, printre care și Vlad Chiricheș, pune ambele teste la dispoziția cluburilor de fotbal din Italia, în ideea reluării în siguranță a campionatului național.

Italia a relaxat măsurile începând cu data de 4 mai. Unele echipe au început deja antrenamentele, în timp ce altele se pregătesc să reia curând ședințele de pregătire întrerupte din cauza crizei.

Momentan, antrenamentele se desfășoară în grupuri mici, cu măsuri de prevenție sporite, precum respectarea distanței sociale și păstrarea vestiarelor închise.

Toate echipele din Serie A își doresc să încheie sezonul pe teren. Federația Italiană de Fotbal trebuie să ajungă acum la un acord cu Guvernul de la Roma, în ceea ce privește stabilirea unui protocol pentru reluarea sezonului.

Oficialitățile din țară au anunțat deja că sănătatea jucătorilor, antrenorilor și a tuturor celor implicați primează și că revenirea la antrenamente nu înseamnă automat și reînceperea sezonului fotbalistic.

Italia a înregistrat, până pe 4 mai, 210.717 infectări cu coronavirus. De la începutul pandemiei, 28.884 de italieni și-au pierdut viața, după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19.

 

Sursa: https://www.digisport.ro/special/descoperirea-momentului-in-italia-testul-pentru-covid-19-care-iti-da-rezultatul-in-doar-opt-minute-832921