Efectele iertării – Iertarea face bine sănătății și previne tulburările de stres, spun specialiștii

SUA – Oamenii care decid să ierte, să se controleze pentru a se preveni de efectele nocive ale stresului asupra sănătății fizice și mentale, potrivit unui studi de cercetare de la Universitatea din Luther din Iowa. 

Iarta – te pe tine dar si altii, te ajută și îți face bine la sanatatea ta, pentru ca atunci când nu iertam suferim relele/consecințele cauzate de stres , potrivit unui nou studiu publicat de revista Psychology for Health . 

Cercetatorii au analizat efectele stresului asupra sanatatii mintale a unei persoane. Comparația a fost făcută între cei care au iertat și cei care au refuzat să facă acest lucru. Pentru a face acest lucru au cerut celor 148 de adulți, să completeze chestionare pentru a evalua nivelul de stres în viața lor, dar și dorința de a ierta și sănătatea lor fizică și mentală, potrivit cu site – ul TIME . 

Persoanele cu o expunere mai mare la stres în timpul vieții au avut o sănătate mintală și fizică foarte slabă. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că dacă vă iertați pe dumneavoastră și pe ceilalți, această acțiune elimină practic legătura dintre stres și boala mintală. 

„Dacă nu iertați pe cei care vă rănesc, veți începe să simțiți efectul brut al stresului într-un mod absolut. E ca și cum ai trece dicolo de bariera care te protejeaza impotriva stresului ” , a declarat Loren Toussaint, profesor de psihologie la Universitatea din Luther. 

Cercetatorii cred ca oamenii care iarta, adoptă o atitudine care le permite să facă față mai bine stresului și îmbunătățește bunăstarea familiei. 

Numărul de persoane în studiu este mic, și au nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin avantajele iertării. Dar Toussaint spune el crede „100%“ , că iertarea poate fi învățată. Cercetarile sale proprii anterioare au aratat ca o rugăciune și o scurtă meditație privind iertarea poate ajuta oamenii foarte mult.

” Iertatul oprește legătura dintre stres și boala mintală și o face infofensivă, cred că majoritatea oamenilor vor să se simtă bine și iertarea oferă ocazia de a realiza acest lucru”, a spus el. 

„Dar fiți buni unul altuia, milosi, iertați-vă unul pe altul, după cum și Dumnezeu v-a iertat în Hristos”. (Efeseni 4:32) 

 Articol editat si tradus de pe site-ul: AcontecerCristiano.Net