Franța relaxează restricțiile începând din 11 mai

Franţa va relaxa restricţiile luate din cauza pandemiei, începând din 11 mai. Unele interdicţii vor rămâne însă în zonele în care încă se înregistrează focare de infecţie, inclusiv în regiunea Paris, anunţă premierul Edouard Philippe.

„Începând de luni, vom reduce progresiv restricţiile impuse pe 11 mai, dar ţara este împărţită în două, virusul circulând mai rapid în unele zone, mai ales în regiunea Paris, care este foarte dens populată. În regiunea Paris, rata de infectare scade uşor, dar rămâne foarte mare, mai mare decât se aştepta. De aceea, în aceste zone trebuie să fim foarte vigilenţi”, a afirmat Edouard Philippe, citat de agenţia Reuters.

Printre zonele roşii se numără Calais, Strasbourg şi Dijon.

Christophe Castaner, ministrul de Interne, a anunţat că frontierele Franţei rămân închise până cel puţin pe 15 iunie.

Ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat, potrivit cotidianului Le Figaro, că „80%-85% dintre cele 50.000 de şcoli din Franţa se vor deschide săptămâna viitoare”.

Accesul în mijloacele de transport în comun va fi permis doar persoanelor care au adeverinţe ce atestă că merg la muncă. Persoanele cu vârste peste 11 ani vor trebui să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise.

Sursă: Mediafax