Germania, număr record de decese cauzate de coronavirus

Angela Merkel: Un astfel de comportament este „devastator”

Cancelarul german Angela Merkel a insistat asupra pericolului reprezentat de valul doi de coronavirus și a cerut populaţiei să ia în serios situaţia actuală. „Unii oameni sunt hotărâţi să facă breşe în regulile privind combaterea coronavirusului în Germania în încercarea de a le ocoli”, a declarat cancelarul Angela Merkel, adăugând că un astfel de comportament este „devastator”.

Germania a intrat miercuri într-un „lockdown” național mult mai strict, care va dura până pe cel puțin pe 10 ianuarie 2021. Cele mai afectate sunt școlile și magazinele, care până acum erau deschise în lockdown-ul parțial impus de peste o lună și jumătate, doar restaurantele și barurile fiind închise.

Germania, număr record de decese cauzate de coronavirus

Institutul german Robert Koch a raportat miercuri un număr record de 952 de decese, cea mai mare cifră zilnică de decese din țară de la începutul pandemiei de coronavirus.

Recordul anterior, stabilit acum mai puțin de o săptămână, a fost de 598, relatează Deutsche Welle. Noile restricții au fost cerute în urmă cu o săptămână de Merkel după ce bilanțul deceselor înregistrează o creștere constantă în ultima perioadă. Se așteaptă ca aceste măsuri dure să rămână cel puțin până pe 10 ianuarie.

Cadou de Crăciun pentru țările UE – vaccinul anti-COVID

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor putea ‘începe în aceeaşi zi’ campaniile de vaccinare anti-COVID-19, imediat după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va notifica oficial autorizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Parlamentul European.

„În sfârşit, de acum într-o săptămână, primul vaccin va fi autorizat, aşadar vaccinările vor putea începe imediat (…) Este o sarcină imensă”, a declarat şefa executivului UE. „Să începem, deci, cât mai curând posibil această (campanie de) vaccinare toţi împreună în 27, cu un debut în aceeaşi zi”, a pledat ea.

Într-un interviu apărut miercuri în cotidianul italian La Repubblica şi citat de dpa, Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a spus că „vaccinul va fi un cadou de Crăciun pentru toţi cetăţenii continentului nostru”.

EMA a anunţat marţi că va lua pe 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech, cu opt zile mai devreme decât era planificat.

Angela Merkel: Un astfel de comportament este „devastator”

Unii oameni sunt hotărâţi să facă breşe în regulile privind combaterea coronavirusului în Germania în încercarea de a le ocoli, a declarat marţi cancelarul Angela Merkel, adăugând că un astfel de comportament este „devastator”, relatează DPA.

Unii se simt consolaţi cu faptul că virusul reprezintă un risc în special pentru persoanele în vârstă, a spus Merkel la un forum online cu studenţii. „Însă e o diferenţă dacă părinţii mei mor la 80 de ani sau la 90 de ani”, a adăugat ea.

„Valul al doilea al pandemiilor este deseori cel mai periculos”, a mai atras atenţia Merkel. Ea a cerut populaţiei să ia în serios situaţia actuală, scrie Kanal D