În ce condiții ne putem deplasa în afara localității? Autoritățile au făcut anunțul

Deplasarea în, afara localităților de domiciliu, a stârnit controverse în ultimele zile. Acum, autoritățile au anunțat ,motivele pentru care românii pot ieși din localitate.

Ministerul de Interne a publicat, o listă a măsurilor care urmează să fie impuse după data de ,15 mai, atunci când starea de, urgență expiră.

Printre ,subiectele abordate se numără și părăsirea ,localității de domiciliu. Astfel, deși restricțiile de circulație vor fi ridicate în interiorul localităților, acest lucru nu se aplică și în afara acestora, astfel că românii se vor putea deplasa doar dacă au un motiv întemeiat.

În ce condiții ne putem deplasa în afara localității? Autoritățile au făcut anunțul

Deplasarea persoanelor în afara localităților în următoarele situații :

în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
2. în scop umanitar sau de voluntariat;
3. realizarea de activități agricole;
4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
7. din alte motive justificate, precum:
− îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
− îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
− asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
− deces al unui membru de familie.

Deplasarea persoanelor în afara localităților în următoarele situații:
1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Autoritățile nu au specificat, până la momentul actual, dacă va fi nevoie în continuare de completarea unei declarații pe propria răspundere.

Sursa:  https://www.kanald.ro/in-ce-conditii-ne-putem-deplasa-in-afara-localitatii-autoritatile-au-facut-anuntul-20081491?utm_source=fb-cross&utm_medium=rtv&utm_campaign=https://kanald.ro/in-ce-conditii-ne-putem-deplasa-in-afara-localitatii-autoritatile-au-facut-anuntul-20081491