Laptele-minune pe care îl consumă zilnic cei mai longevivi oameni. Acest elixir îi ajută să trăiască peste 100 de ani și să nu se îmbolnăvească de cancer

Ştiaţi că laptele de capră este mai sănătos decât cel de vacă? Încă din vechime a fost cunoscut acest leac cu acţiune lentă, dar sigură pentru multe suferinţe. Prin compoziţia lui, mai bogată în substanţe benefice decât cel de vacă, laptele de capră are şi rolul de a preveni multe boli grave.

Pe deasupra, opreşte evoluţia cancerului, este întăritor şi hrănitor. Se găseşte greu, e adevărat, dar, dacă aveţi ocazia să vă aprovizionaţi cu acesta, nu ezitaţi. În numai câteva zile o să-i simţiţi efectele terapeutice. Veţi fi mai fortificaţi şi cu mai multă poftă de viaţă, întocmai ca locuitorii de pe înălţimile Caucazului, cei mai longevivi oameni de pe planetă.

Ajută organismul să lupte cu boala
Chiar dacă sunt mai puţin agreate de crescătorii de animale, pentru că sunt neastâmpărate şi stricătoare, caprele sunt cele care dau cel mai sănătos lapte. Acesta fortifică organismul şi întăreşte imunitatea naturală în TBC (în special cu localizare pulmonară), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere în greutate, cancere în forme incipiente, convalescenţe, afecţiuni paratiroidiene care generează spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare şi astenie.
De asemenea, specialiştii spun că laptele de capră previne, prin aportul de minerale, anemia şi demineralizarea osoasă. Acţionează ca un medicament, înlăturând slăbiciunea, redând vigoarea şi optimismul şi ajutând organismul să lupte cu boala. Administrarea preventivă îi face pe cei bolnăvicioşi din fire să devină mai rezistenţi la virozele de sezon sau să suporte mai uşor eventualele îmbolnăviri contagioase, îi fereşte pe adolescenţi de epuizare fizică şi îi ajută pe copiii distrofici să se dezvolte normal.

O speranţă în tratarea tumorilor
Laptele de capră, spre deosebire de cel de vacă, are un acid organic puternic, care s-a demonstrat că opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient, dar are efecte benefice şi în unele cazuri terminale, cu metastază osoasă. În tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capră se poate consuma în reprize scurte de două-trei zile.
Acesta este şi un leac pentru sterilitate – vreme de 49 de zile se bea dimineaţa, la răsăritul soarelui, şi seara, la apus, câte o cană cu lapte de capră proaspăt muls, în care se adaugă două linguri cu suc obţinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de năprasnic.

Contribuie la metabolizarea calciului
Includerea laptelui de capră, normal sau îmbunătăţit în calciu, în dietă favorizează utilizarea digestivă şi metabolică a fierului, calciului, magneziului şi fosforului şi depozitele lor în organele-ţintă. În plus, poate fi folosit cu succes în hrănirea bebeluşilor.
Şi brânza de capră are proprietatea de a trata afecţiuni pulmonare, cardiovasculare şi intestinale. De altfel, aceste produse sunt foarte apreciate în Uniunea Europeană, în special în Franţa, unde s-a certificat faptul că laptele de capră este şi un bun stimulator de creştere a părului.

Cura durează între 14 şi 90 de zile
Persoanele cu afecţiuni pulmonare sau cele care au renunţat la fumat, dacă nu au restricţii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minimum 14 zile. În scop curativ şi preventiv, cura cu lapte de capră fiert durează între 14 şi 90 de zile – câte două-trei căni zilnic.
Pentru copii, laptele de capră se diluează cu cel de vacă, iar pentru adulţii predispuşi la diaree sau cu ficat sensibil, în prima săptămână din cură lichidul se administrează amestecat în părţi egale cu lapte de vacă. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi îmbunătăţit cu miere.
După primele 14 zile, rezultatele sunt vizibile: reapare culoarea în obraji, dispar oboseala şi depresia, se măreşte rezistenţa la efort, apare creşterea în greutate, iar starea generală este mult mai bună.