Lovitură pentru zeci de mii de români. Cei care îşi deranjează vecinii vor plăti amenzi mari. 6.000 de lei pentru o bormaşină

Viața la bloc, trai cu peripeții. Cei care își deranjează vecinii de acum încolo vor plăti amenzi mari: 6.000 de lei, un zgomot de bormașină. Iohannis a promulgat legea, vineri.

Cei care îşi deranjează vecinii vor plăti amenzi mari
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru sporirea atribuțiilor oamenilor legii. Printre altele, ea prevede și sancțiuni pentru cei care se gândesc să dea chefuri și să își deranjeze vecinii.

Mai exact, legea vizează sancționarea celor care organizează bairamuri și folosesc aparatură muzicală ce tulbură liniștea în cartiere rezidențiale cu amenzi între 2.000 și 3.000 de lei.

Conform Mediafax, legea în vigoare interzice „organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban”.

Deranjul repetat, sancțiune și mai mare
De asemenea, în cazul deranjului repetat, de orice fel, în termen de 24 de ore, se aplică amenda de până la 6.000 de lei ori prestarea a 100 – 150 de ore de activități în folosul comunității.

Totodată, actul normativ prevede amendarea cu până la 1.500 de lei a oamenilor care refuză să furnizeze jandarmilor sau polițiștilor date de identificare sau să se prezinte la sediul Poliției.

Ce prevedea legea până acum?
Până vineri, legea privind gălăgia pe care o fac vecinii se referea la respectarea orelor de liniște: intervalele orare 22:00 – 8.00 și 13:00 – 14:00, altminteri amendarea cu o sumă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei. „(…)

tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, era în lege.