Medicii de familie germani atrag atenția, dezbrăcați, că părerea lor nu este luată în seamă în

Medicii de familie germani atrag atenția, dezbrăcați, că părerea lor nu este luată în seamă în actuala criză. Pentru a se face auziți, medicii s-au dezbrăcat. La propriu.

O decizie politică recentă a umplut paharul mâniei medicilor de familie. La începutul lunii martie, când coronavirusul a început să se răspândească în Germania, s-a decis ca pacienții cu infecții respiratorii ușoare să nu mai fie nevoiți să meargă la medic pentru a obține concediu medical, fiind suficient un apel telefonic. Această regulă, au explicat decidenții politici, a avut menirea de a preveni aglomerația în cabinetele medicale, limitând astfel răspândirea SARS-CoV-2.

O lună mai târziu, la jumătatea lunii aprilie, noua regulă urma să expire. „Vineri după-amiază am fost informați că vechea regulă se va aplica din nou începând de luni dimineață”, a declarat Hannes Blankenfeld, medic generalist la München, într-un interviu acordat Deutsche Welle. „Am fost indignati. Cine sunt în clipa de față persoanele cu simptome respiratorii ușoare? Probabil că printre ele sunt și pacienți cu coronavirus”.

Mai mult: ➡️ https://bit.ly/2W81pst