Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem

Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de către Președintele României.

Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a interpretului de muzică ușoară Mihai Constantinescu. În urmă cu două zile, Mihai Constantinescu s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

În semn de apreciere, Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Astăzi, cântărețul va fi condus pe ultimul drum și înmormântat la Cimitirul Ghencea din Capitală.

Mihai Constantinescu a murit în urma unui stop cardio-respirator

Mihai Constantinescu a murit marți seara, 29 octombrie, în jurul orelor 19:10. Din primele informații, artistul ar fi făcut un stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor făcute de cadrele medicale, nu a mai putut fi salvat.

Soția lui Mihai Constantinescu a confirmat deja vestea cea tristă. Din primele informații, el ar fi fost resuscitat timp de 50 de minute de către medici, înainte de a fi pronunțat decesul.

„În aceste momente nu pot sa vorbesc. Sunt devastata, distrusa. Este adevarat, Mihai a murit!”, a declarat soția lui Mihai Constantinescu, la scurt timp după decesul acestuia.

Sunt aproximativ zece ani de când Mihai Constantinescu a început să aibă probleme cardiace. De-a lungul timpului a suferit mai multe intervenţii. În anul 2017 Mihai Constantinescu a trecut printr-o operație pe cord deschis. Intervenţia a durat aproximativ 8 ore.

“Intervenția a durat 6 ore, dar m-am întors în sala de operații din cauza unei hemoragii”, a spus Mihai Constantin în emisiunea “Răi, da` Buni”. De altfel, Mihai Constantinescu avea o proteză biologică în locul valvei mitrale, o proteză biologică în poziţie aortică (2018) și a suferit și un accident vascular cerebral.