O femeie își alăptează încă fiul de 7 ani și nu plănuiește să schimbe asta. Cum își motivează decizia

Chestiunea alăptatului întotdeauna a dezbinat. Toată lumea e de acord că orice copil trebuie alăptat. Însă când vine vorba despre câtă vreme să fie menținut acest obicei, oamenii încep de obicei să discute pe mai multe voci.

Sunt cei care spun că un copil trebuie alăptat 6 luni și sunt cei care consideră că cu cât e menținut mai mult acest obicei, cu atât mai bine. De această părere este și australianca Lisa Bridger, din Adelaide, care alăptează simultan un fiu de 4 ani și un altul de 7 ani. Lisa este mamă pentru cinci copii, în total, dar îi alăptează doar pe ultimii doi. Practic, și-a petrecut deja 20 de ani din viață alăptând, povesteste realitatea pentru femeii.

Femeia admite că, dacă de obicei oamenii o apreciază pentru decizia ei, sunt și mulți care o arată cu degetul, mai ales în mediul online, unde anonimatul le permite să facă asta mult mai ușor.

Ambii copii suferă de autism

Lisa pretinde însă că situația ei e specială. Atât Chase, de 7 ani, cât și fratele său mai mic, Phoenix, au fost diagnosticați cu autism, fapt pe care l-a intuit de la început în cazul ambilor. Pentru a-i liniști atunci când ‘au crize’, cum spune ea, îi hrănește la sân, pentru că acesta pare singurul lucru care îi potolește.

Înainte de a fi criticată din nou, Lisa se apără spunând că deja face asta o singură dată pe zi, seara, înainte de culcare. Doar în situații speciale se impune o nouă sesiune de alăptat.

În familie există deja un câine și o pisică, însă se pare că nu e de ajuns.

Cât despre cum reușește să-l alăpteze pe Chase, din moment ce acesta e deja la școală, femeia explică faptul că băiatul este educat acasă, iar lucrurile chiar evoluează bine.

Nu-i poate refuza. E ca și cum ar spune ‘nu’ unei îmbrățișări

Lisa admite că există momente când ar vrea să oprească alăptatul, însă e ca și cum ar spune ‘nu’ unei îmbrățișări.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptatul în primele șase luni de viață, după care alăptatul în paralel cu altă sursă de hrană până la vârsta de 2 ani.