Oamenii care suferă de aceste afecţiuni nu trebuie să poarte mască. Avertismentul experţilor

Oamenii cu aceste afecţiuni nu trebuie să poarte mască. Este vorba despre astmatici, dar şi despre cei care suferă de diverse afecţiuni pulmonare. Masca le poate crea dificultăţi respiratorii în condiţii de temperaturi ridicate, scrie Romania.tv

Oamenii cu aceste afecţiuni nu trebuie să poarte mască. Pot apărea probleme cu respiraţia

Astmul, bronhopneumopatia obstructivă cronică sau fibroza chistică sunt afecţiuni care ar putea fi agravate de purtarea măştii pe termen lung, pacienţii cu astfel de afecţiuni având şi aşa dificultăţi în a respira.

„Dacă este posibil, purtaţi o mască în spaţiile închise, unde distanţarea socială nu este posibilă şi unde veţi intra în contact cu persoane pe care nu le întâlniţi în mod normal. Purtarea acesteia este revelantă pentru perioade scurte, în interior, în zone aglomerate, de exemplu, în mijloace de transport în comun şi în anumite magazine.

Pentru unii oameni, cei cu astm, masca ar putea crea dificultăţi în a respira”, explică specialiştii, potrivit Mediafax.

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) este caracterizată de obstrucţia căilor aeriene. Obstrucţia căilor aeriene este de regulă progresivă, nu este complet reversibilă şi asociază un răspuns inflamator anormal la particulele toxice şi gaze la nivel pulmonar. Leziunile inflamatorii cronice în BPOC sunt de obicei rezultatul expunerii îndelungate la fumul de ţigară.

La nivel mondial se estimează peste 600 de milioane de pacienţi cu BPOC