PERLE ÎNAINTEA PORCILOR SAU … DESPRE SUFLETUL CURAT !

Toată viața m-am comportat cu oamenii așa cum aș fi vrut ca ei să se comporte cu mine, spuse femeia bătrânului. Am fost sinceră și cu sufletul deschis. Am ajutat cu tot ce am putut pe oricine. În schimb am primit numai răutate și ironie. Ma doare enorm și…am obosit. Ce pot să fac ?

Bătrânul a răspuns:
– Dezbracă-te și plimbă-te goală pe străzile orașului !
– Mă iertați însă…n-am decăzut chiar în halul ăsta…!!!
Atunci bătrânul a pus pe masă o oglindă și a răspuns:
„Îți este rușine să ieși afară dezbrăcată dar, dintr-un oarecare motiv, nu te sfieşti să umbli prin lume cu sufletul dezgolit !

Sufletul este precum o oglindă și din această cauză ne putem observa pe noi înșine în sufletul altor oameni. Nu toate sufletele sunt curate. Sufletul unora este plin de răutate și patimi … deci … o astfel de imagine văd ei in sufletul tău curat. Din cauza orgoliului și a mândriei lor, ei nu vor recunoaște niciodată că ești mai bună. Prin urmare, nici nu vor încerca să se schimbe…”

– Ce să fac ? Cum pot schimba această situație dacă nimic nu depinde de mine ?

Învață de la natură. Privește florile și fă precum ele. Deschide-ți sufletul doar oamenilor buni. Fugi de cei care îți rup petalele și le calcă în picioare. Aceste „buruieni” mai au multe de învățat ca să ajungă la același nivel cu tine și de aceea tu nu ai cum să-i ajuți. Tot ce vor vedea la tine este doar … oglindirea lor pocită.”

Nu merită să arunci perle la porci. Nu folosește la nimic … nici lor și nici ție.

”Matei 7:6 Să nu daţi cînilor lucrurile sfinte, şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor. Căci le vor călca în picioare şi apoi se vor năpusti asupra voastră.”

Autor: Cristi Dragomir – Articol preluat de pe pagina sa de facebook.