Peter Costea: “Dragi prieteni, Se fură voturile în România? Ori dispar?”

”Vă dau un exemplu concret, pe care l-am menționat în treacăt ieri, care dovedește că în România voturile care lipsesc sunt luate din altă parte. Mi s-a întâmplat mie la o secție de votare din România unde am luat 59 de voturi, iar procesul verbal a indicat doar 27 de voturi. Adică 32 din voturile mele au dispărut. Am cunoștință despre acest incident pentru că l-am discutat eu.

Conform legii, numărul de buletine de vot date persoanelor care intră în secția de vot trebuie să coincidă cu numărul de buletine de vot care sunt extrase din urne. Unii votanți, însă, rup buletinele de vot ori le pun în buzunar și le duc cu ei acasă. În consecință, la finalul zilei există un decalaj între numărul de buletine de vot date votanților și cele care sunt extrase din urne.

În cazul meu, la o secție de votare am primit 59 de voturi. A existat însă un decalaj între buletinele de vot date și cele extrase din urne. Asta, aparent, i-a îngrijorat pe cei din secția de votare. Pentru a egala numărul de buletine de vot înmânate cu cele extrase din urne, mie mi-au fost luate 32 de voturi. Am întrebat: de ce mie? Mi s-a spus că partidele politice ar face „gălăgie” dacă lor li s-ar face așa ceva, mai ales că reprezentanții lor erau cei care numărau voturile. În plus, cei din secția de votare întrebau „cine este Peter Costea”?

Colegii mei independenți au primit 3 voturi și respectiv 6 voturi.

Incidentul acesta mă pune pe gânduri și trebuie să ne pună pe toți pe gânduri. Dacă incidente de acest gen s-au petrecut și în celelalte mii de secții de votare, ceea ce nu vom afla niciodată, este posibil ca diferența dintre buletinele de vot date și cele extrase din urne să fi fost rezolvată prin luarea de voturi de la ceilalți candidați.

Dragi români: dacă vă pasă de democrația română și statul de drept, comportamentul nostru trebuie să se schimbe. Valorile noastre morale trebuie revitalizate. Blamăm partidele politice pentru abuzuri de tot felul, pe bună dreptate, dar furându-ne voturile unii altora este un act imoral pe care nu-l putem pune pe seama partidelor politice.

Cum spun constant de luni bune, renașterea morală a României începe cu noi, cu fiecare dintre noi și în fiecare dintre noi.”

A declarat Peter Costea pe pagina de facebook a domniei sale