POLIȚIȘTII AU DAT ZECI DE AMENZI LA MĂNĂSTIREA NICULA, UNDE A AVUT LOC CEL MAI MARE PELERINAJ DIN TRANSILVANIA

Polițiștii au aplicat 29 de amenzi de peste 23.000 de lei, în timpul pelerinajului la Mănăstirea Nicula,

pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor și o amendă pentru o persoană care a refuzat să poarte masca de protecție.

De praznicul Adormirii Maicii Domnului, mii de credincioşi au participat la cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania, la mănăstirea Nicula din Cluj.

Preoţii, împreună cu mitropolitul Clujului, Înalt Preasfinţitul Andrei, s-au rugat Sfintei Fecioare Maria pentru tămăduirea celor în suferinţă şi încetarea pandemiei.

Anul acesta, credincioşii au respectat reguli noi, dictate de criza sanitară, inclusiv când s-au închinat icoanei vechi de câteva sute de ani.

Pentru credincioși au fost create circuite speciale de intrare şi de ieşire, iar pelerinii nu au mai putut atinge sau săruta icoana, însă au lăsat flori. În permanenţă, jandarmii şi poliţişti le-au reamintit oamenilor măsurile obligatorii.

317 polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari au asigurat ordinea

Măsurile de ordine au fost asigurate de 317 polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari. Numărul maxim de participanți

în mănăstire s-a înregistrat la ora 10.00. 12 persoane au fost asistate medical la fața locului fără a fi nevoie să fie duse la spital.

S-au dat 29 de amenzi de peste 23.000 lei, din care una de 500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție, 26 pentru nerespectarea indicațiilor polițistului și două la Legea 61/1991.

De asemenea, zece permise de conducere au fost reținute.Sursa cancan.ro