Potrivit unui anunţ făcut de secretarul de stat al Ministerului Educației, elevii s-ar putea întoarce la cursuri din ianuarie, în funcţie de evoluţia virusului.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, a declarat că autorităţile doresc reluarea cursurilor față în față, cel puţin parţial, în cât mai multe zone ale țării. Şcolile ar urma să fie deschise în data de 11 ianuarie. Decizia va depinde de evoluţia virusului în România, în următoarele săptămâni, scrie KanalD.

Ce a declarat secretarul de stat
Marţi, 15 decembrie, Jean Badea a vorbit despre planurile de a redeschide şcolile dar şi eficienţa orelor online, în contextul în care atunci când serviciile Google s-au oprit, cursurile au fost perturbate.

”Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, întradevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și întradevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la

Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.
Citeste si: Ministrul Educației, anunț important pentru toți elevii. Ce se va întâmpla cu tezele și olimpiadele în anul școlar 2020-2021?

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute (…) Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite. Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a declarat Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației la Antena 3.