Primul pacient vindecat de coronavirus a donat plasmă pentru a salva alte vieți, la Timișoara

Gest demn de toată lauda făcut de primul pacient vindecat de Covid-19. Potrivit reprezentanților Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Timișoara, tânărul, donator fidel de sânge, s-a prezentat, ieri, pentru a dona plasmă de convalescent. Acesta a venit voluntar la centru pentru a face bine și pentru a-i ajuta pe medici să vindece alți pacienți aflați în suferință.

“Îl consider un gest umanitar, de omenie şi grijă faţă de aproape! Eu aşa îl văd, nu ca şi un eroism. De fapt, ajutăm. Nu am făcut eforturi supraomeneşti ca să putem ajuta şi alţi oameni, care sunt în nevoie şi au nevoie”, a spus primul donator de plasmă din Timişoara, Cosmin Alexandru Morărescu.

Donatorul a fost tratat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara şi a fost declarat vindecat la jumătatea lunii aprilie.

“Gestul său este unul eroic! În ciuda suferinţei prin care a trecut, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 , temându-se pentru viaţa lui, cât a fost internat în spital, acum a dorit să vină în sprijinul altor oameni. Ne bucurăm că am avut ocazia să îl avem alături de noi şi îi mulţumim, pe această cale”, a declarat directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara.

Plasma colectată de la donatorul convalescent, va fi administrată unui pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timisoara, după ce va fi testată și declarată sigură pentru transfuzie.

 

Sursa:  https://www.facebook.com/102583398070721/posts/128468648815529/