PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021. Cum va fi vremea în primele zile din an

În primele zile ale anului 2021 vremea va fi ploioasă, însă caldă pentru această perioadă a anului. În București, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei și se va menține cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie.

PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021. Cum va fi vremea în primele zile din an
PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi noros, local și temporar se vor semnala precipitații, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. Va ploua, însă mai ales din a doua parte a nopții, la munte- îndeosebi în Munții Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, la altitudini mari va ninge, iar în nord-vest și centru pe suprafețe mici trecător se va semnala și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-est, unde pe suprafețe restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, pe litoral și în deltă. Temperaturile minime, cu mult mai mari decât cele climatologic specifice datei, vor fi cuprinse în general între 0 și 9 grade. Izolat, spre sfârșitul intervalului va fi ceață.

În București, cerul va avea înnorări, iar la începutul intervalului trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, cu mult mai mare decât cea climatologic specifică datei, va fi de 4…5 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Vineri, deşi valorile termice vor scădea față de intervalul precedent, acestea vor continua să caracterizeze o vreme caldă, chiar deosebit de caldă pentru începutul lunii ianuarie în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile intramontane şi 3…4 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. În prima parte a intervalului în vest, în nord și în centru vor fi înnorări, iar pe arii în general restrânse precipitații slabe, apoi treptat cerul se va degaja. Va ploua, exceptând zona de munte, unde îndeosebi la atitudini mari va ninge, Maramureșul unde vor fi precipitații mixte și Transilvania unde se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ploaie. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, pe arii restrânse cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceață dimineața și spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar în prima parte a intervalului pe suprafețe mici și în sud-est.

PROGNOZA METEO 1 IANUARIE 2021.În București, deşi în scădere, valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice începutului de ianuarie. În primele ore ale zilei, iar cu o probabilitate destul de mare și spre sfârșitul nopții va fi nebulozitate joasă sau ceață, în timp ce în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va diminua semnificativ în intensitate. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească, până în jurul a -2 grade.

Sâmbătă, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie, iar pe parcursul zilei și în general frumoasă. Temperaturile maxime, în creştere față de ziua precedentă în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, se vor încadra între 7 și 13 grade, ușor mai coborâte în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 şi 6 grade. În prima parte a intervalului cerul va fi senin, exceptând primele ore ale dimineții, când pe arii restrânse în sud-est va fi nebulozitate joasă sau ceață. Noaptea, în regiunile extracarpatice și parțial în cele centrale va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, ce posibil se vor asocia cu burniță, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în cele sud-vestice unde trecător, pe suprafețe mici, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor înregistra viteze mai mari în a doua parte a intervalului, scrie RomaniaTV.