Redeschiderea bisericilor. Anunțul oficial al Pariarhiei Române

Problema ,Sfintei, Împărtăşanii şi a împărtăşirii credincioşilor este una care aparţine, exclusiv Bisericii, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, despre propunerile autorităţilor privind redeschiderea lăcaşelor de cult din 15 mai.

Recomandările, făcute, sâmbătă de Institutul Naţional de, Sănătate Publică în legătură, cu măsurile care ar trebui luate după ,relaxarea restricţiilor destinate prevenirii ,răspândirii epidemiei de, coronavirus fac referire şi la împărtăşanie, Vasile Bănescu explicând că „problema Sfintei Împărtăşanii şi ,a împărtăşirii credincioşilor este una care aparţine însă exclusiv Bisericii”.

”Biserica, Ortodoxă Română se va ,consulta cu celelalte Biserici ,Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune şi în spiritul, fidelităţii faţă de tradiţia liturgică, cea mai ,bună cale referitoare la accesul credincioşilor, în contextul pandemiei, la miezul vieţii creştine: Sfânta ,Împărtăşanie”, a precizat Bănescu, conform basilica.ro.

Redeschiderea lăcaşelor de cult ,ţine de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieţii fiind, esenţială”, a declarat purtătorul de cuvânt ,al Patriarhiei Române, care a precizat că „recomandările legate de necesara protejare dictată de grija faţă de noi înşine şi de ceilalţi vor fi respectate riguros de toţi oamenii cu bună-cuviinţă”.

Sursa:  https://www.stirilekanald.ro/redeschiderea-bisericilor-anuntul-oficial-20081489?utm_source=fb-cross&utm_medium=rtv&utm_campaign=https://stirilekanald.ro/redeschiderea-bisericilor-anuntul-oficial-20081489