Se deschid bisericile pe 15 mai?! Raed Arafat a risipit orice dubii: Ştiu că e foarte important

Credincioşii din România, indiferent de confesiune, îşi doresc să se poată reîntoarce în biserici după data de 15 mai, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat încetarea stării de urgenţă în România. Ce spune însă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat?

Biserica Ortodoxă Română, dar şi alte culte creştine, au cerut insistent autorităţilor ca, după data de 15 mai, credincioşii să poată veni din nou la slujbe, având în vedere măsurile anunţate de relaxare.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, afirmă că, din păcate, acest lucru nu va fi posibil în acest moment, pentru că bisericile “reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile”. Arafat a dat de înţeles că se analizează această posibilitate pentru valul al doilea de ridicare a restricţiilor, asta însemnând probabil dupa 1 iunie.

“Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri.

Ştiu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranţă se va ajunge şi la deschidere”, a explicat Raed Arafat, într-o intervenţie la Antena 3.

Gasiti informatii noi si pe www.stiriincurajari.ro

Sursa. https://www.capital.ro/se-deschid-bisericile-pe-15-mai-raed-arafat-a-risipit-orice-dubii-stiu-ca-e-foarte-important.html