Val Kilmer spune că rugăciunea l-a vindecat de cancer. „M-am rugat și ăsta a fost tratamentul meu”

Diagnosticat cu cancer laringian în 2015, Val Kilmer a negat tot timpul boala. Actorul de 60 de ani a abordat afecțiunea din perspectivă religiosă, crezând în puterea vindecătoare a rugăciunii.

Val Kilmer s-a confesat jurnaliștilor de la New York Times, care l-au chestionat în legătură cu lunga sa bătălie cu cancerul. Actorul, care a făcut pereche cu Tom Cruise în filmul Top Gun, a dezvăluit că a preferat să nege existența bolii și să adopte principiile Științei Creștine. Această concepție privește orice boală ca fiind o iluzie, ce poate fi vindecată prin puterea credinței.

Astfel, atunci când medicul i-a spus că are cancer la gât, el a preferat să-i spună „o sugestie de cancer la gât”.

În Știința Creștină ideea e, în loc să spun că o am sau o posed, care este o presupunere, să susțin că există o sugestie că aceasta este un fapt”, a întărit Kilmer. În scurt timp a ajuns să nege existența bolii și să devină convins că niciun tratament medical nu e potrivit pentru el.

Cu toate acestea, familia lui nu l-a lăsat să se trateze cu rugăciuni și l-a convins să se opereze.

Pur și simplu, nu am vrut să fiu martor la frica lor, care a fost profundă. Ar fi trebuit să plec, dar nu am vrut să fiu fără ei”, mai spune Val Kilmer.

FOTO: Getty Images

După operația suferită la nivelul gâtului, actorul a făcut chimioterapie și radioterapie „care mi-au distrus gâtul și mi l-au lăsat uscat ca un os”. Pentru a se putea alimenta, a trecut printr-o traheostomie, care presupune deschiderea căii aeriene printr-o incizie la nivelul traheei. Era hrănit printr-un tub și a trebuit să-l ascundă purtând eșarfe.

Val Kilmer: „Nu am avut cancer”

La aproape 5 ani de atunci, Val Kilmer susține că nu a avut niciodată cancer, gândire care l-a ajutat să se recupereze și fizic și mental.

Nimic nu este bun sau rău, dar gândirea face lucrurile bune sau rele”, a spus actorul citând din Hamlet. „M-am rugat, iar ăsta a fost tratamentul meu”, s-a confesat Val Kilmer.

FOTO: Profimediaimages.ro

Actorul, care încă mai are un tub înfipt în gât, spune că nu cancerul l-a adus în această stare, ci chimioterapia. „Acel tratament m-a făcut să sufăr”, a mai spus actorul.

Joacă în Top Gun: Maverick alături de Tom Cruise

Tom Cruise a anunțat anul trecut că va filma o continuare a peliculei Top Gun din 1986, iar în distribuție l-a inclus și pe Val Kilmer. Actorul de 60 de an revine, așadar în rolul Iceman.

Distribuția e completată de Jennifer Connelly, Jon Hamm, Milles Teller, Ed Harris și Glen Powell. Surprinzător, superba blondă din Top Gun, Kelly McGillis, nu a fost cooptată în Top Gun: Maverick.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Sursa: https://www.protv.ro/divertisment/val-kilmer-spune-ca-rugaciunea-l-a-vindecat-de-cancer-zm-am-rugat-si-asta-a-fost-tratamentul-meu.html