Vestea bună de astăzi! Anunțul oficial a venit în urmă cu puțin timp: Vom scăpa de CORONAVIRUS!

Prim pas în dezvoltarea unui tratament împotriva COVID – 19

O echipă de cercetători a identificat un anticorp monoclonal uman care împiedică virusul SARS-CoV-2 să infecteze culturile de celule, ceea ce reprezintă un prim pas spre dezvoltarea unui tratament împotriva COVID-19, potrivit unui articol publicat luni de revista Nature Communications şi citat de EFE.

A.M.S., marți 05 mai 2020 , 13:04

Prin această descoperire realizată de cercetători de la Universitatea din Utrecht, Erasmus Medical Centre şi Harbour BioMed (HBM), oamenii de ştiinţă speră sa dezvolte anticorpi umani pentru a încerca să prevină infecţia respiratorie COVID-19 provocată de coronavirusul SARS-CoV-2.

„Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003″, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrecht, scrie Agerpres.

Utilizând această colecţie de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecţiei în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a explicat Bosch.

Sursa: https://www.stirilekanald.ro/tratament-coronavirus-anticorpi-20080640?utm_source=fb-cross&utm_medium=rtv&utm_campaign=https://stirilekanald.ro/tratament-coronavirus-anticorpi-20080640